Котел отбеляза с много игри, състезания и разноцветни балони Международния ден на детето – 1 юни

Международният ден на детето тази година бе отпразнуван със специално внимание към най-малките жители на Котел. Пъстроцветният празник в центъра на града донесе на малчуганите много усмивки, игри и забавни преживявания. Всяко дете, освен че имаше възможността да се включи в някое от интересните предизвикателства, получи цветно блокче, флумастери за рисуване, сладолед и разбира се – торта . Малчуганите се забавляваха с игрите на Държавен куклен театър – Сливен и участваха в детския художествен пленер на тема: „Децата на Европа“ и велосъстезание.

От празничната сцена кметът на община Котел – Коста Каранашев поздрави най-малките жители на общината като им пожела здраве, щастие и сбъдване на всички мечти! Градоначалникът посрещна с „Добре дошли“ спортистите от Детско-юношеските отбори на:  ПФК”Локомотив”София, ПФК„Нефтохимик“ – Бургас, ПФК„Етър“ – Велико Търново и ОФК „Котел”, които участваха във второто издание на детски футболен турнир за купата „Раковски“. Почетни гости бяха председателят на упр.съвет на БФС Сливен-Райчо Райчев и Любомир Трайков – седемкратен шампион на Лудогорец ,в момента е мениджър на Локомотив София.

Победители в турнира са ПФК”Етър ”В .Търново”

Отборите се представиха спортсменски  само с 3 жълти картона. Уважението и дисциплината отново спомогнаха за приятелските срещи!

Съдиите са част от БФС Сливен

Делегат – Стефан Димитров

Класиране:

1-во място ПФК ”Етър”В.Търново с треньор Стефан Николов
2-ро място ПФК”Нефтохимик”Бургас с треньор Николай Кръстев
3-то място  ПФК”Локомотив”София с треньор Михаил Захариев
4-то място ОФК”Раковски”Котел с треньор Тодор Тодоров

Голмайстор на турнира – Али Колеглан-ОФК”Раковски