Включете се в Националния конкурс за авторска песен на фолклорна основа „Бащино огнище“ 2022

Община Котел приканва всички хората създаващи авторска музика без ограничение във фолклорните области на страната и българските диаспори в чужбина да се включат в Първия национален конкурс за авторска песен на фолклорна основа „Бащино огнище“ 2022. Идеята му е създаде любимите песни на следващите поколения. Песни понятни и близки до сърцата на хората.

Пъстрото фолклорно музикално събитие ще се проведе на 30 октомври 2022 г. /неделя/ в Зала 1 на НДК и ще събере композитори, аранжори и текстописци от цялата страна и чужбина. Организатори на мероприятието са журналистът  Ивайло Шопски, основател на първото в света „Пътуващо читалище“ и Телевизия „Евроком“.

Фестивалът ще бъде с конкурсен характер, с награден фонд и без такса за участие. Той ще се проведе в две фази като първата от тях е онлайн конкурс за нова авторска песен на фолклорна основа. Той ще се състои на 20 септември 2022 г. /вторник/ и негова цел е да избере десет финалисти, който да се явят във втора фаза, която ще бъде в Зала 1 на НДК, в навечерието на Деня на народните будители – 30 октомври 2022 г.

Един композитор може да представи за участие и селекция до 2 (две) песни с времетраене не повече от 4 (четири) минути всяка една. Един аранжор може да представи за участие селекция до 4 (четири) песни. За текстописците – няма ограничения.

Крайният срок за подаване на творбите и заявките за участие е до 17.00 часа на 15 септември 2022 год. на  e-mail адрес: [email protected]

Директор/организатор: Ивайло Шопски – 0887 792 695

Подробна информация за конкурса ще откриете тук: https://www.facebook.com/Национален-конкурс-Бащино-Огнище-111120798301485