Националният проект „Аз съм Българка!“ – ІІІ част с представяне в Котел на 1 ноември

Националният проект „Аз съм Българка!“ – III част ще бъде представен в музейна експозиция „Кьорпеева къща“ в Котел. Събитието ще се състои от 15:00 часа на 1 ноември –  Деня на народните будители и празник на град Котел.

Официалното представяне на третата част от проекта – фотоизложба на габровския фотограф Радослав Първанов се осъществява по покана на Исторически музей –  Котел, в партньорство с Община Котел.

Фотографиите от България, сред които са и тези снимани Котел, ще бъдат представени с песните на Галина Дурмушлийска, известна добруджанска народна певица, която е избрала да живее в Котел.

Акцентът в това представяне е поставен върху фолклорния модел Ивелина Ангелова, която може да бъде видяна на снимките в характерна котленска носия. Ангелова е една от 24 девойки, които участват в проекта: „Аз съм Българка!“ и ще представя сюжети под наименование: „Красота от Котел“.

 

Проектът „Аз съм Българка!“ е заснет на 85 знакови места в България. По време на гостуването на изложбата в „Кьорпеева къща“, гостите ѝ ще могат да се насладят на 32 сюжета, заснети не само в Котел, но и в градовете Казанлък, Враца, Видин, Оряхово, Карлово, Дряново, Троян,  Харманли, Мезек, Кюстендил, Сандански, Благоевград и други. Авторът е снимал още в селата Лещен, Ковачевица, Боженци, Бръшлян, както и на други места, които са сред красивата природа на България и историческите ѝ забележителности.

Официалното представяне на проекта в Котел ще бъде не само в чест на Деня на народните будители и празник на град Котел, но и по повод 8-мата годишнина от „раждането“ на „Аз съм Българка!“ По думите на автора, тази изложба е прекрасна възможност всеки по свой начин да се потопи в една различна българска атмосфера и да види красотата на родината ни под различен ъгъл.

Повече за Национален проект „Аз съм Българка!” – III чсат може да научите тук: www.parvanov.org/az-sm-blgarka-iii

Трейлър на филм:

 www.facebook.com/i.am.bulgarian.woman/videos/496442448156438