Мотосъборът в м. Сайганица събра любители на високите скорости от близко и далеч

Шестият мотосъбор, който организира мотоклуб „Лястовица 33“ и Община Котел в м. „Сайганица“, събра вчера хиляди любители на високите скорости от България и чужбина. Преди вечерните концерти и забавления кметът на Община Котел се включи, като поздрави присъстващите.

“Добре дошли на това историческо място за България, м. „Сайганица“. То е заредено с много българщина и с много магнетизъм. С Иван Тодоров от мотоклуб „Лястовица 33“ ни свързва тридесетгодишно приятелство и шесто общо издание на мотосъбора. Били сме досега заедно, така ще бъде и занапред. Пожелавам приятно прекарване на всички и много весело настроение”, каза Коста Каранашев.

По-рано през деня мотористи посрещнаха любители на високите скорости от Босна и Херцеговина, Словения, Хърватска, Сърбия, Румъния, България и други. Бе проведена традиционната почетна обиколка „В чест на Георги Ст. Раковски“ по маршрут Кипилово-Котел-Кипилово. Пред кметството в с. Кипилово се състоя стънт-шоу, в което мотористите показаха атрактивно каране пред събралите се зрители.

Вечерта, концертната програма започна с оркестъра за народна музика „Варненци“, с ръководител Веско Барона и продължи с изпълненията на дует „Перфект“. Финалът на вечерта бе сложен от Васко Кръпката и „Подуене блус бенд“, които забиха едни от най-яките си хитове.

И тази година организаторите се бяха постарали да зарадват гостите на мотосъбора с богата програма за деца и възрастни. На сцената в м. „Сайганица“, водещият Теодор Койчинов представи много рок групи, а на поляната имаше нестинарски танци, игри и шоу програми за възрастни и кулинарни изкушения.