Ученици от СУ „Георги Раковски“ в Котел слушаха лекции посветени на превенцията на трафика на хора и влиянието на тютюнопушенето върху човека

Часът на класния в Средно училище „Георги Раковски“ в Котел днес беше специален за учениците от 5 а, 6 а и 7 а клас. Поводът беше здравно-образователни лекции, посветени на темите: „Превенция на трафика на хора“, „Влиянието на тютюневите изделия върху подрастващите“ и „Опасни ли са модерните вейпове“. Инициативата е част от дейностите на здравните медиатори към Община Котел – Дора Раданчева и Снежа Рандева.

За учениците, медиаторите бяха подготвили прожекция на филм „Еми и Ани“, дело на Българската асоциацията по семейно планиране и сексуално здраве, както и нагледна и подробна презентация за негативното влияние на тютюневите изделия върху организма на човека, в това число и на електронните цигари – т. нар. „вейп“.

По време на срещите с учениците, медиаторите отправиха специални благодарности към директора на средното училище – Стефан Дондев, медицинския специалист Ирина Димитрова и преподавателите Пенка Косева и Николай Недков за съдействието. Те увериха присъстващите, че поетите инициативи към учебното заведение ще продължат и през следващите месеци, а темите, които ще бъдат представени ще бъдат свързани с пубертета и  зависимостите сред младите – алкохол, наркотици и други.