Кметът на община Котел поздрави Н. Пр. Санджай Рана по повод Деня на независимостта на Индия

Кметът на община Котел Коста Каранашев изпрати поздравителен адрес до Н. Пр. г-н Санджай Рана, посланик на Република Индия у нас по повод Деня на независимостта на страната – 15 август. На тази дата през 1947 г. е провъзгласена независимостта на Индия от Великобритания.

В адреса, освен сърдечни пожелания за здраве, мир и просперитет на индийския народ, Каранашев посочва, че бленуваната за индийците мисия, е била кауза, макар и през призмата на времето на големия българин, котленецът – Георги Раковски, който се интересувал от индийския народ и културата му и е изразявал съчувствие и подкрепа на борбата му за независимост.

„Днес съм особено щастлив, че тази отколешна връзка между нашите две страни ще продължи своя живот благодарение на партньорството и топлото приятелство. Вярвам, че чрез припомнянето на миналото, с общи усилия, ще открием нашето бъдещо развитие в културен аспект“, се казва още в поздравителния адрес.

На следващото издание на Фестивала на „Етносите, багрите и Котленския килим“, сред импровизираните села на етносите, ще бъде и това на Индия, в което ще се представи малка част от тази необятната индийска култура.