Първият звънец удари за 1705 ученици в училища от община Котел

На 15 септември в община Котел новата учебна 2021/2022 година започна за 1 705 ученици в училищата на общинско и държавно финансиране. 1436 ученици влязоха в класните стаи във всички общински училища в общината, а 130 от тях прекрачиха за първи път училищния праг. 269 са учениците на Национално училище за фолклорни изкуства „Филип Кутев” като 17 от тях са записани в начален етап на обучение.

2020/2021 учебна година бе открита тържествено, с националния химн и с първия учебен звънец, при всички мерки за сигурност наложени от здравните власти.

Специално за празника, кметът на Община Котел Коста Каранашев изпрати поздравителен адрес до всички учители, ученици и родители.

„Сигурен съм, скъпи ученици, че през изминалите месеци Вие сте пораснали, станали сте по–силни и сте получили заряд от положителна енергия, която днес ще приложите, сядайки на чиновете си. Училището е едно от най-прекрасните места, на които животът някога ще Ви отведе, затова оставете всички притеснения и нека голямото пътешествие из света на познанието започне именно от тук. Запомнете, че Вие сте нашето богатство и от Вас зависи бъдещото развитие на нашата община!“, се казва в обръщението на градоначалника към учениците.

„Уважаеми директори и преподаватели, на Вас поверяваме най-скъпото си – нашите деца! Пожелавам Ви все така неуморно да водите котленските деца по пътя на знанието! Направете всичко по силите си, за да бъде престоя им в училище безопасен и полезен, така че те да получат висококачествено образование и цялостно развитие“, се казва още в поздравителния адрес.

„Уважаеми родители, бъдете близо до децата си, насърчавайте ги и им помагайте, бъдете помощници на училището в обучението и възпитанието на подрастващите граждани на община Котел“, се казва в заключение на отправяния поздрав.

На тържествените церемонии по повод началото на учебната 2021/2020 година присъстваха представители на общинското ръководство, бивши възпитаници на училищата, учители и ученици, както и много родители.

На 15 септември в община Котел врати отвориха и шестте детски градини, в които ще се обучават 315 деца.