Филмов маратон за котленци е подготвило пътуващо кино „Латона“

Днес, 12 май (петък), пътуващо кино „Латона“ е подготвило селекция от най-новите кино заглавия  за котленци. Филмовият маратон започва в залата на Народно читалище „Съгласие-Напредък 1870“ от 15.00 ч., с 3D анимацията „Заешко училище: Пазителите на златното яйце“. Непослушното зайче Макс неволно се озовава в старомодно училище, в което учат великденските зайци. То обаче е заобиколено от лукави лисици, които искат да му откраднат великденското златно яйце. Заедно със симпатичната Еми, Макс овладява магията на великденските зайци, разбирайки, че това е неговата съдба. След като подлите лисици открадват яйцето, той решава да се превърне във великденски заек, да върне яйцето и да спаси празника.  Филмът „Заешко училище: Пазителите на златното яйце“ е базиран на класическа детска книга, която през Втората световна война е унищожена, но нейния илюстратор я пресъздава отново.

Филмовият петъчен ден продължава в 16.30 ч. с българската комедия „Murda Boyz – Махленска класа“. В него Боби, Марсо и Георги са момчета, които следват мечтата си да станат известни рапъри. Но пътят, който трябва да извървят до заветната цел, е осеян с много трудности, разочарования, предателства и любов. Пътищата им се разделят във времето. След смъртта на баща му, който е разследващ полицай и се смята, че е убит по поръчка на влиятелен мафиот – Георги решава да се откаже от детската си мечта да бъде рапър и влиза в системата на МВР с цел, разобличаването на престъпника, отговорен за смъртта на баща му. Докато Марсо и Боби продължават да гонят целта си да станат рапъри, навлизат в подземния свят и започват да работят за Любо Кокала, който ги въвлича в сериозни проблеми.

В 18.20 ч. следва филма „Злите мъртви: Пробуждане“. Той е свръхестествен филм на ужасите от 2023 г. на режисьора Лий Кронин. Филмът е петият филм във филмовата поредица „Злите мъртви“. В него, като отчуждени сестри, които се опитват да оцелеят и да спасят семейството си от демонични същества, участват Лили Съливан и Алиса Съдърланд.

Филмовият маратон завършва с „Екзорсистът на папата“ от 20. 00 ч. Лентата е вдъхновена от истинската история и сведенията на Отец Габриеле Аморт, главен екзорсист на Ватикана. Във филма, Аморт (носителят на „Оскар“-Ръсел Кроу) работи върху случай с малко момче, обсебено от ужасяващ демон. В опитите си да го спаси, той разкрива конспирация, пазена с векове, която Ватиканът отчаяно се опитва да прикрива. Филмът не се препоръчва за лица под 16- годишна възраст.

Цената на билетите за всички прожекции е по 8 лева, а те могат да бъдат закупени от фоайето на читалището.