Започна есенното зацветяване на зелените площи в Котел

От началото на тази седмица служители от Общинско предприятие  „Озеленяване и благоустрояване“ засаждат закупения от предприятието  посадъчен материал в предварително подготвените цветни лехи в града. В тях до края на месец октомври, освен традиционните за сезона стръкове теменужки, ще бъдат засадени над 24 000 луковици зюмбюли, нарциси и лалета.  Цветята ще бъдат използвани за цветните фигури в централната градска част на Котел, съобщи Галина Колева- директор на предприятието.

Местата, предвидени за зацветяване, включват цветните карета в градинката до паметника на Петър Берон, лехите покрай Пантеона на Георги Раковски и стилизирания цветен надпис „Котел“. Посадъчен  материал е предвиден още за паметника на Георги Раковски, цветните площи по ул. „Луда Камчия“, ул. „Проф. Павлов“ (източно от църквата „Света Троица“ и в района на пазара), както и в градинката пред сградата на Младежкия дом.

Общинското предприятие ще зацветява още в градинките срещу Спешна помощ, лехите пред паметника на кап. Георги Мамарчев, градината до Стойкова чешма и до кръстовището на ул. „Васил Левски“ с ул. „Капитан Вълков“.