Националният мотосъбор “Кипилово 2018” бе открит снощи

Деветото издание на Националния мотосъбор „Кипилово 2018“, организиран от мотоклуб „Лястовица 33“ и Община Котел, събра снощи на поляната в местността „Сайганица“ мотористи и техни приятели от много клубове в страната.

Най-атрактивната част от програмата е предвидена за днешния ден, когато ще се проведе традиционната обиколка на мотористите в Котел и котленския балкан. Колоната ще тръгне от м. Сайганица в 12.30 ч., ще премине през село Кипилово в посока Котел и ще спре в града пред паметника на Георги Раковски, където ще бъдат положени венци и цветя в знак на почит пред делото на възрожденеца. В 15.30 ч. мотористите се отправят обратно към Кипилово, където от 16.30 ч., в центъра на селото ще се проведе атрактивно стънт шоу. В часовете от 17.30 до 20.30 ч. ще се състоят мото игри, а от 21.00 ч. на сцената ще излязат триото Деси Златева, Ирена Куцарова и Йоана Маринова. За доброто настроение на гостите на мотосъбор „Кипилово 2018“ на сцената от 22.30 ч. ще излязат и музикантите от група „Епизод“, които ще вдигнат градуса на настроението с изпълненията си на живо.

Мотосъборът бе открит с водосвет от свещеника на с. Кипилово, протойерей Димитър Янков, а специални гости на събитието бяха зам.-кметът на община Котел Шериф Куванджъ, областният управител на област Сливен – Чавдар Божурски и секретарят на Община Котел – Христо Карабекиров.

В приветствията си към гостите, зам.-кметът Шериф Куванджъ и председателят на мотоклуб ‘‘Лястовица 33‘‘ Иван Тодоров посочиха, че мотосъборът се е превърнал в едно от най-интересните и значими събития в целия район и важна част от културния календар на Община Котел. С всяка изминала година той събира на едно място все повече почитатели на моторите и рока в България и създава невероятни емоции за всички, включително и  за децата, за които е обособен огромен детски кът.

Председателят на мотоклуб ‘‘Лястовица 33‘‘ връчи на зам.-кмета и на областния управител плакет, с послание: „Уважавай, да те уважават!“ и изрази надежда, че това мото ще бъде верую за всички хора, които са на поляната в м. Сайганица.

След официалната част програмата продължи с изпълнения на възпитаниците на НУФИ „Филип Кутев“ и поредица от забавни игри и състезания. Настроението ескалира привечер, когато на сцената излязоха: The Рomorians и Brazznaria.