Община Котел ще ремонтира четири улици за близо 2,2 млн. лв.

По договор за безвъзмездна финансова помощ № 20/07/2/0/00602/ от 14.06.2018 г. между Държавен фонд земеделие и Община Котел ще се ремонтират четири улици в град Котел. Това са: ул. „Георги Раковски“, ул. „Проф. Павлов”, ул. „Изворска“ и ул. „Луда Камчия”, съобщи кметът Коста Каранашев, който през миналата седмица подписа договора.

Проектът е на стойност 2 182 094,28 лева с ДДС. В тази сума са включени разходи за строително- монтажни работи, проектиране, авторски и строителен надзор.

На четирите улици ще се извърши основен ремонт, който включва цялостно асфалтиране, възстановяване на тротоари и подземно полагане на кабели.

„Ул. „Проф. Павлов“ и ул. „Луда Камчия“ са едни от най-дългите и натоварени улици в града. От изключителна важност е те да бъдат в отлично състояние. Улица „Проф. Павлов“ е с голяма денивелация и поема по-голямата част от автомобилния трафик към центъра на града, а улица „Луда Камчия“ е най-удобната транспортна връзка до Природонаучния музей и парк „Изворите“, посочи кметът.

Ремонтът на пътната настилка, прилежащите площи и подземното полагане на кабели ще трябва да започне до края на годината и ще трае 36 месеца. Предстои обявяване на обществена поръчка за избор на фирми- изпълнители на посочените дейности.