Дарения от котленско бяха предоставени в село Каравелово

Бус с дарения от първа необходимост потегли вчера от Котел за село Каравелово. След призив на Община Котел за помощ към пострадалите села, първи в кампанията за набиране на дарения се включиха жителите на село Медвен. Въпреки, че селото е едно от най-малобройните по население селища в общината, двадесет и трима негови жители дариха 17 кашона с храни и консумативи от първа необходимост за бедстващото село. Десетки жители на Котел също се включиха в кампанията кой с каквото може.

След като буса беше натоварен, шофьорът от БКС- Котел, придружен от служители на Община Котел пристигнаха в събирателния пункт в Каравелово. Така даренията изпратени от котленци и медвенци с големи сърца пристигнаха и бяха предадени на длъжностни лица, които на свой ред ще разпределят даренията сред пострадалото население.

И вчера в Каравелово почистването на пострадали от бедствието къщи продължаваше. Доброволци участваха в разчистването на образувалите се купища от наноси и тиня, а гледката беше покъртителна.

В тази връзка, кампанията на Община Котел в помощ на пострадалите от наводненията в карловско продължава. Желаещите могат да дарят продукти и стоки от първа необходимост за хората като: легени, кофи, мопове, почистващи препарати, работещи електроуреди и трайни хранителни продукти. Даренията могат да се предават всеки делничен ден от 8:00 до 17:00 часа в сградата на Дневен център за стари хора, на адрес: гр. Котел, ул. „Проф. Павлов” № 8 или на кметовете на кметства в общината.