Темата: „Традиции, наследство и храни на град Котел“ със специална награда от шеф Иван Манчев

Възпитаниците на Средно училище „Георги Ст. Раковски“, гр. Котел – Шехвал Юсуфова и Симона Добрева бяха сред младежите от цяла България, които взеха участие в националния ученически конкурс „Млади изследователи“. Конкурсът се провежда за втора година от Университета по хранителни технологии в Пловдив, паралелно с деня на отворените врати във висшето училище.

Учениците от Котел и техния ментор Красимира Иванова, представили разработка на тема: „Традиции, наследство и храни на град Котел“, която впечатлила топ готвача Иван Манчев. Работата им, в направление „Храни и напитки“, била толкова добра, че заслужено грабнала една от двете специални награди на кулинара.

Всички участници в конкурса получили сертификати, които им дават предимство в кандидатстудентската надпревара за прием във вуза и се запознали с продукти, изготвени от студенти и техните преподаватели.

Акцент на провелия се кулинарен форум са били здравословните храни, производствената и управляваща техника, както и продукти, съчетаващи традиционни и иновационни подходи, съобщават от гимназията в Котел.