Мото събор в чест на Георги Раковски разтърси м. „Сайганица“

След година прекъсване, стотици мотоциклетисти от цяла България се събраха отново в местността „Сайганица“ край село Кипилово. С „рев на мотори“ рокерите ознаменуваха поредното издание на Националния родолюбив мото събор „Кипилово“ – 2021-ва год., чийто домакин беше мото клуб Swallow 33 MSC.
Мотористите и гостите се забавляваха с атрактивни игри и състезания, а градуса на настроението повдигнаха трапезите с традиционни балкански ястия, автентичните нестинарски танци, изпълнителите от НУФИ „Филип Кутеви“ и тези от рок-бандите „Elinor”, “Second to none”, “2ofUS” и дует „Перфект“.
Родолюбивата мото-проява тази година преминава под знака на 200-годишнината от рождението на гордостта на Котел, великия революционер Георги Раковски. По този повод, в съботния ден, най-атрактивното събитие от програмата „Почетната мото обиколка“ на участниците до Котел и обратно беше под мотото „Чест на Георги Раковски“.
По традиция, съботната вечер премина с много забавления и концерти, като кулминацията на забавленията беше концертът на легендарната рок-група ,,Контрол”. Момчетата взривиха публиката с  култовите си парчета, повечето от които, „закърмените с рок в кръвта“ почитатели много добре познаваха.
Мото съборът в местността „Сайганица“ се провежда традиционно в четири поредни дни. Той започна на 22 юли /четвъртък/ и  продължи до 25 юли – /неделя/. Събитието се организира от мото клуб „Swallow 33 MSC“, с подкрепата на Община Котел.