Резултатите от националния конкурс за детска рисунка посветен на Деня на християнското семейство вече са ясни

първо място от 11 до 16 години Дара Динева 13г. - Сливен

Община Котел проведе второто издание на националния конкурс за детска рисунка посветен на 21 ноември – Ден на християнското семейство и младеж. Тази година темата на рисунките, с които се изявяваха деца на възраст от 4 до 10 и от 11 до 16 години, беше “Домашното огнище”.

„Щастлив съм, че успяваме за втора поредна година да организираме конкурса за детска рисунка. Засиленият интерес към него свидетелства, че достигаме до малчуганите, провокирайки ги да мислят от малки за ценностите, които дава семейната среда. Рисунките на децата ни развълнуваха истински и за нас беше чест и удоволствие да ги оценим!“, коментира резултатите от конкурса кметът на Община Котел – Коста Каранашев. Той допълни още, че близо 20 от не класиралите се рисунки ще бъдат включени в многолистния календар на Община Котел за 2023 година, защото заслужават да бъдат видени.

В конкурса с живописна рисунка тази година се включиха над 210 участници от 30 населени места в България. Сред конкурсните материали, макар и извън посочения регламент, бяха получени и компютърни рисунки и макети.

Победителите в тазгодишния конкурс са определени от жури. Първите трима от тях, в двете възрастови групи, получават парични награди, осигурени от Община Котел.

Ето и кои са победителите:

От 4 до 10 годишна възраст:

  1. Илин Михайлов на 6 г. от ДГ „Лястовичка“, гр. Попово
  2. Катя Стоянова на 9 г. от ОУ „Любен Каравелов“, гр. Бургас

Божидар Кирилов на 8 г. от ОУ „Любен Каравелов“, гр. Попово

  1. Никол Тодорова на 6 г. от гр. Стара Загора

Поощрителна награда: Митко Димитров на 10 г. от с. Градец

От 11 до 16 годишна възраст:

  1. Дара Денева на 13 г. от ППМГ „Добри Чинтулов“, гр. Сливен
  2. Виктория Тодорова на 12 г. от ОУ „Найден Геров“, гр. Бургас
  3. Анастасия Цветкова на 15 г. от СУ „Христо Ботев“, гр. Нова Загора

Поощрителна награда: Жанина Карабекирова на 14 г. от гр. Котел

Конкурсът, посветен на светлия християнски празник – Въведение Богородично, по известен като Ден на християнското семейство и младеж, стартира миналата година. Тогава той беше обявен в две категории – „Рисунка“ и/или „Стихотворение“. За да отговори на повишаващите се интереси и възможности на децата в дигиталните технологии, в следващото му издание към вече познатите категории ще бъдат добавени още две: „Макет“ и „Компютърна рисунка“.