Великденски поздрав на кмета на Община Котел Коста Каранашев

Уважаеми съграждани,

Жители и гости на община Котел,

В навечерието сме на най-големия християнски празник – Възкресение Христово. Празникът на празниците, наричан от народа Великден и Пасха. Празник, който връща вярата в доброто, в чудото, вярата в ближния, и който е изворът на християнските добродетели.

Изминалите две трудни години промениха до известна степен ежедневните ни навици, подлагайки ни на различни изпитания, но надеждата за по-добро бъдеще не угасна.

Всички сме малки и крехки, всички се страхуваме от смъртта, страданието, болестта и лишенията, но през тези дни, в които с трепет очакваме всеславното Възкресение, нека оставим на страна поне за миг житейските трудности, понеже Той никога не оставя онези, които усърдно прибягват към Него. Нека се възрадваме и възвеселим заедно в Бога, и да почетем подобаващо този ден! Какво всъщност празнуваме? Днес не отрупаната трапеза е смисълът на празника, а вярата, надеждата и любовта, понеже сам Господ така ни заповядва: „да любите един другиго, както Aз ви възлюбих“ (Йоан 13:34).

На всички вас, котленци, пожелавам здраве, хармония и единство. Нека тези празнични дни станат повод да бъдем по-човечни, като започнем точно от нас самите – чрез протегната ръка и дадена усмивка, и нека тази усмивка озарява дните ни, понеже от нея преди всичко имат нужда нашите деца и близки.

Желая ви още тази и Светлата  седмица, която следва, да бъдат химн на мира и спокойствието, които започвайки от нашите сърца, могат да заразят целия свят. Надеждата и вярата в бъдещето да ни ръководят и Великден да се превърне в празник, дал началото на възраждането за нашата община и родина.

Светли празнични дни!

 

Коста Каранашев

Кмет на Община Котел