Кметът на община Котел Коста Каранашев поздрави лекари, акушерки и здравни работници от Котел

Кметът на Община Котел – Коста Каранашев поздрави днес лекари, акушерки и здравни работници от Котел. Поводът е професионалният празник на акушерите – 21 януари – Ден на родилната помощ.

В поздравителния си адрес до медицинските специалисти, градоначалникът благодари за труда на всички в тази сфера и пожелава здраве, енергия и удовлетвореност от значимото им за града призвание.

„Този ден се посвещава на появата на нов живот, а новороденото винаги е било символ на надежда и вяра в бъдещето. Нека пазим тази надежда и да помним, че бъдещето винаги принадлежи на тях – децата“, се казва още в поздравителния адрес.

С пожелание за чисти ръце и добро сърце, кметът изрази уважение и благодарност за проявената сърцатост в хуманната професия към котленските доктори: д-р Цветан Влахов, д-р Димитринка Стоева и д-р Анна Захариева, както и към акушерките: Ганка Генова, Роза Симеонова, Димка Лазарова, Христинка Краева, Тодорка Колева и Диана Енчева – Илиева.

Медиците получиха и специално изработени картички от децата от творческо обединение „Дарования“ при Народно читалище „Съгласие-Напредък“ и Общинска библиотека „Петър Матеев“ – Котел.