Средно училище „Георги Ст. Раковски“ отбеляза патронния си празник

Заради великденските празници Средно училище „Георги Ст. Раковски“ в град Котел отбеляза патронния си празник седмица по-късно. Събитието се състоя в рамките на три дни, а мероприятията се проведоха на различни локации в града. Те включваха спортни прояви, викторина и  музикално-литературен спектакъл

Заключителната част от тържествената програма се състоя днес с посрещане на знамето на училището, последвано от празнично слово на директора му г-н Стефан Дондев.

По повод празника на училището бяха наградени ученици, постигнали призови места с участието си в различни национални конференции и състезания и училищни мероприятия, организирани за празника на училището и по случай 202 години от рождението на Георги Стойков Раковски. Сред тях бяха Дьоне Баджак и Юсуф Бозов и ръководителя им Славка Докова  (за първото място в категория „Видеоклип“ на Национална конференция, посветена на Васил Левски в гр. Котел), Елица Йочева, с ръководители Николай Недков и Стойко Арабаджиев (За третото място в Националната конференция в гр. Кърджали по случай честването на Холокоста) Бурак Капитанов от 3 а клас (За златния и сребърен медал по български език и математика в Международна олимпиада „КИНГ С“ по математика, български език, английски език и др.) Гюлсюм Ислямоглу, Юсуф Бозов, Иван Рандев (За третото им място на 7-та Национална конференция „Да мислим екологично за бъдещето” в гр. Бургас, организирана от университет “проф. Асен Златаров”) Мария Мирчева и Даниела Христова (За портретите на Васил Левски)

Грамоти и награди получиха още ученици участвали в конкурси за есета и стихотворения и в училищни състезанията по шахмат, по тенис на маса за момичета и момчета, както и по волейбол, свързани с празника на училището.

Отличени бяха още и ученическите отбори на Средно училище „Георги Ст. Раковски“ и НУФИ „Филип Кутев“, които взеха участие в днешната викторината. В нея победители станаха учениците от гимназията, които се представиха отлично и в трите ѝ кръга.

Програмата по случай патронния празник на гимназията завърши с прекрасната новина, че възпитаникът на СУ „Георги Раковски“ Юсуф Бозов е заел 3-то място в конкурса за фотография “Моята България”, който се проведе днес в град Варна и с музикално-литературен спектакъл „Раковски- мечтател безумен“, който беше представен в залата на читалището.