Мелодията на Сайганица и тази година събра хиляди почитатели на машините на две колела

Мотосъборът „Кипилово“ 2023 за седма година доказа, че е един от най-добрите събори правени в България. Той събра от 13 до 16 юли на поляната в местността „Сайганица“ хиляди почитатели на машините на две колела и „разтърси“ кипиловския балкан с микс от мелодии, които продължиха до ранните часове на днешния ден.

Малко преди вечерните концерти и забавления кметът на Община Котел се включи като поздрави присъстващите.

“Добре дошли на това историческо място за България, м. „Сайганица“. Преди осем години с Иван Тодоров от мотоклуб „Лястовица 33“ решихме да направим този събор. Това е негово седмо издание и досега е имал само едно прекъсване поради пандемията. Мястото на събора не е случайно. Тук преди повече от две хилядолетия отново са ходели свободни хора. Тук има енергия, която зарежда и  затова нещата се получават винаги добре. Пожелавам приятно прекарване на всички и много незабравими усещания”, каза Коста Каранашев.

Вечерната концертна програма започна с изпълненията на дамите от дует „Перфект“ и продължи с ансамбъл „Еподай“, които представиха по брилянтен начин магията на българския фолклор. Финалът на вечерта бе сложен от Стефан Вълдобрев и „Обичайните заподозрени“, а концертът беше първи за Стефан и бандата му на тази сцена. От нея се чуха песните: “По-полека”, “Холивуд”, “Тази песен не е за любов”, “Фойерверк”, „Голяма работа“, „Обичам те, мила“ и други. Точно в полунощ, концертът секна за минути, в които мотористите от цяла България,  почетоха паметта на загиналите си колеги, след което продължи с пълна сила.

И тази година организаторите се бяха постарали да зарадват гостите на мотосъбора с богата програма за деца и възрастни. За доброто настроение на присъстващите по традиция се грижеше водещият Теодор Койчинов, а на поляната в м. „Сайганица“, имаше нестинарски танци, игри, шоу програми за възрастни и кулинарни изкушения.