СУ “Георги Ст. Раковски” изпрати абитуриентите си

Поредният випуск от абитуриенти на Средно училище “Георги Ст. Раковски” -Котел беше изпратен днес от ръководството, преподавателите и учениците на училището. Зрелостниците на Випуск 2023 г. за последен път днес прекрачиха прага на училището и си взеха сбогом с училищното знаме и своите учители.

На тържеството по случай изпращането им, те благодариха на своите учители и обещаха, че ще си спомнят за любимото училище винаги с усмивка.

„Този ден няма никога да се повтори в живота ви, защото историята не се връща назад и всичко върви напред! И ако учителите правиха компромиси за нещо, то в живота няма компромиси. Докато сте живи, учителят – живот, ще ви наставлява, независимо от вашата възраст. Независимо по кой път ще тръгнете –  на този на образованието или на професионалното развитие, винаги гледайте напред!“, каза в словото си директорът на местната гимназия – Стефан Дондев. Той пожела на всички зрелостници да са живи и здрави, да останат човеци и да не се спират пред нищо, в отстояването и следването на мечтите им.

По време на церемонията Стефан Дондев връчи грамота на дванадесотокласника Денис Назифов от 12 б клас. Тя се връчва на абитуриента във връзка с проявената от него бърза реакция в спасяването на човешки животи и проявена хуманност през годините. „Тази млада личност не един или два пъти е спасявал човешки живот. От началото на учебната година до миналата седмица, ежемесечно оказваше първа долекарска помощ на ученик от 8 клас в автобус по време на пътуване, затова вземайте пример от него“, каза в заключение Стефан Дондев.

В края на тържеството дванадесетокласниците със сълзи в очите се разделиха и със своите учители и се хванаха на прекрасно българско хоро.