Близо 30 000 лева са събраните средства в община Котел в помощ на пострадалите от земетресението на 6 февруари

В сградата на Община Котел комисия, назначена със заповед на кмета Коста Каранашев отвори дарителските кутии, които бяха разположени в кметствата на територията на общината във връзка с пострадалите от земетресението на 6 февруари.

Дарените парични средства от кутиите, както и от набирателната сметка, която Община Котел обяви в началото на кампанията са в размер на 29 769,17 лева. Те ще бъдат преведени в полза на пострадалите при земетресението, което взе хиляди човешки животи в началото на месеца.

Кметът Коста Каранашев благодари всички дарители от община Котел, които проявиха човечност и сърцатост за тази кауза. „За пореден път, вие, жителите на община Котел доказахте чрез дарителският си акт, че имате добри сърца и обединени в името на дадена кауза, правите сила. Сила, в която винаги съм вярвал!“, посочи Каранашев.

Припомняме, че от началото на инициативата до този момент към голямото доброволческо семейство в котленско наред с кмета и екипа му се присъединиха председателя на общинския съвет, кметове на кметства и общински съветници. В инициативата се включиха още служители от Община Котел,  Природонаучния музей, училища, детски градини, евангелски църкви в Котел, Пъдарево и Мокрен. Сред жителите от общината, най-активни и съпричастни към скръбта на пострадалите бяха жителите на град Котел и селата Ябланово, Соколарци, Тича, Боринци, Орлово, Филаретово, Стрелци, Малко село, Кипилово, Пъдарево, Остра могила, Градец и Мокрен. Те подкрепиха инициативата и с непарични помощи като дрехи, одеяла, олекотени якета и завивки, обувки, туристическа палатка и други помощи от първа необходимост, които отпътуваха вчера от пунктовете в община Котел към разпределителния център на Българския Червен кръст в Сливен.

Благодарим на всички от сърце!!!