Кметът на Котел даде старт на втория международен шахматен турнир „Георги Раковски“

Кметът на Котел Коста Каранашев даде символичен старт на Международния  турнир по шахмат “Георги Раковски” днес. Състезатели от всички възрасти мерят сили в него, а сред тях са и десет титулувани шахматисти. Кон на F3 бе първият ход на градоначалника на първа маса, на която жребият отреди да се срещнат международния майстор Спас Кожухаров и Николай Докузов.

С участието на 95 шахматисти от България, Украйна, Сърбия, Турция, Гърция,  Русия, Индия, Швейцария и Северна Македония започна турнирът, посветен на умната игра, чиито домакин е град Котел.

В Детския турнир, проведен по-рано в днешния ден участие взеха 50 деца от България, Румъния и Украйна.

Кметът приветства участниците с добре дошли в Котел: „Пожелавам на всички успех в турнира и се надявам да запазите хубави емоции и спомени от нашия град“. За оказаната подкрепа от страна на Общината и за принос в развитието на шахмата в града, от името на организаторите /шахматен клуб „Ан Пасан“/ Мирослав Митев връчи на Каранашев картина, изобразяваща негова среща с гросмайстор Антоанета Стефанова.

Надпреварата включва турнири по стандартен шахмат и блиц. От днес до 6 юли /четвъртък/ ще се изиграят общо девет състезателни кръга. Блиц турнирът е в неделя, 2 юли, от 17.00 часа. Закриването и награждаването на победителите е от 14.00 часа в четвъртък, 6 юли.