ПРОГРАМА ЗА ЧЕСТВАНЕ НА 3 МАРТ В ОБЩИНА КОТЕЛ

Община Котел благодари на своите партньори, заедно с които подготви програмата за честване на националния празник на България – 3 март. Тя стартира още днес /2 март/, с рецитал на ученици от 6 А клас при Средно училище „Георги Ст. Раковски“, с ръководител Пенка Дунчева и деца от творческо обединение „Дарования“ при Народно читалище „Съгласие-Напредък“ и Общинска библиотека „Петър Матеев“. Проявата ще се проведе от 17.00 часа в залата на библиотеката.

На 3 март /петък/ Исторически музей- Котел ще посреща посетители при вход свободен от 8 до 17 часа.

В 11 часа на 3 март, на площад „Възраждане“ ще се проведе тържествен ритуал по издигането на националното знаме на Република България, след което пред паметника на Георги Раковски ще се поднесат венци и цветя.

В 11.20 часа е началният час на празничния концерт. Участие в него ще вземат деца от Детска градина „ДЪГА“ – гр. Котел, детски танцов състав „Буенек“ при Народно читалище „Съгласие-Напредък 1870“ и деца и младежи от Центъра за подкрепа и личностно развитие – Котел.

В 13 часа във фоайето на експозиция „Котленски възрожденци“ ще бъде открита постерна изложба „145 години от Руско-турската война и Освобождението на България“, след което ще се представи мултимедийна презентация, посветена на празника.

Празничната програма на музеите в с. Жеравна започва също от 13 часа. Тя ще се състои в Художествена галерия „Христо Тодоров“, където малко по-късно ще бъде и откриването на изложбата „Символи на държавността“ – част от богатата лична колекция на доц. Людмил Георгиев.

 

ПРОГРАМА:

 

Град Котел

2 март /четвъртък/

Зала на Общинска библиотека „Петър Матеев“

17.00 часа  Рецитал на ученици от 6 А клас при СУ „Георги Ст. Раковски“ и деца от творческо обединение „Дарования“ при НЧ „Съгласие-Напредък“ Общинска библиотека „Петър Матеев“

3 март /петък/

Пл. „Възраждане“

11.00 часа Тържествен ритуал по издигането на националното знаме на Република България

Слово на кмета на Община Котел – г-н Коста Каранашев

Поднасяне на венци и цветя

11.20 часа Празничен концерт с участието на деца от ДГ „Дъга“,

танцов състав „Буенек“ при НЧ „Съгласие-Напредък 1870“ и деца и младежи от ЦПЛР – Котел

Фоайе на Експозиция „Котленски възрожденци“

13.00 часа Откриване на постерна изложба „145 години от Руско-турската война и Освобождението на България“

Мултимедийна презентация, посветена на празника

Село Жеравна

Художествена галерия „Христо Тодоров“

13.00 часа Празничната програма на музеите в с. Жеравна

Откриване на изложба „Символи на държавността“ – част от богатата лична колекция на доц. Людмил Георгиев