Малки, по-големи и пораснали деца отпразнуваха 1 юни – Международния ден на детето в Котел

На  1-ви юни, обширния градски площад в Котел събра стотици деца, дошли да отпразнуват Международния ден на детето. Празникът започна с актьорите от Държавен куклен театър – Сливен, които забавляваха всички малки, по-големи и пораснали деца, дошли специално,  за да се забавляват със своите приятели, родители, баби и дядовци.

С това купонът не свърши. Той едва беше започнал. Докато част от малчуганите гледаха в захлас актьорските превъплъщения, други наблюдаваха как техните връстници играят шах с кмета на Котел и кандидат-майстора по шах Мирослав Митев в изнесения шахматен сеанс на площада, трети танцуваха, опитаха шанса си на колелото на късмета и рисуваха с боички.

По-късно с пожелание за безгрижно лято и много игри на всички усмихнати момчета и момичета, участниците в изнесената шахматна игра бяха връчени  награди за отличното им представяне.

Празникът в Котел премина в много игри и забавления, а за финал имаше огромна празнична торта.

В Ябланово пък, празникът премина на новата спортна общинска площадка, където се проведе турнир между детски футболни отбори на  общините Котел и Върбица, сформирани от деца, родени 2009 – 2010 година. В надпреварата ОФК „Раковски“ участва с три отбора, сформирани от деца родени в Котел, Ябланово и Градец. След дълги двубои, първи стана отборът на ОФК „Върбица“.

Празникът на детето беше отбелязан още и в ДГ,, Слънчо”, където екипът на градината и малчуганите от Ябланово изпратиха с песни и много забавни игри „Випуск“ 2022 г.