Събития през 2019 – Общинска библиотека „Петър Матеев”

Грамота на библиотеката за участие в благотворителният базар от СУ „Г. С. Раковски“ Котел.

На 19.12.2019 Общинска библиотека „П. Матеев“ и НЧ „Съгласие – Напредък 1870“ участваха по инициатива на СУ „Георги Стойков Раковски“ Котел –
Благотворителна кампани чрез дарение „Предай нататък“.
Деца от кръжока – творческо обединение „Дарования“ при НЧ „Съгласие – Напредък 1870“ старателно изработиха коледните картички в Общинска библиотека „П. Матеев“.


Днес на 25 Април 2019г. учениците Мария Христова, Костадин Христов, Ева Димитрова и Десислава Христова от 5-ти, 8-ми и 10-ти клас от СУ „Г.С.Раковски” гр. Котел участваха в благотворителен базар, който беше изложен на площада на Община Котел. Базара се организира с подкрепа на инициативата „С добро по Великден” на ННЕК – ЮНЕСКО за набиране на средства за изработка на учебници за незрящи ученици. На базара бяха изложени великденски сувенири и картички изработени от ученици в кръжок Творческо обединение „Дарование“ от НЧ „Съгласие-Напредък“ 1870 в Общинска библиотека „Петър Матеев” гр. Котел.


За 8- ми Март в Общинска библиотека „Петър Матеев“ гр.Котел се проведе кратка празнична програма. От четене на поеми и в изпълнение на песни от Група за стари градски песни „Балкански полъх“ с ръководител Мария Райчева от НЧ „Съгласие-Напредък 1870“ – гр. Котел.

На 07.03.19г. в Общинска библиотека „Петър Матеев“ ученици от 3-ти и 4-ти клас от СУ „Г.С.Раковски” – гр. Котел, изработваха картички в кръжок Творческо обединение „Дарование“ с ръководители Мария Райчева от НЧ „Съгласие-Напредък“ 1870 и Ваня Митева – библиотекар.

Картичките ще бъдат подарени на поетесите и писателките на град Котел за 8-ми Март, с празнична програма – четене на стихове в Общинска библиотека „Петър Матеев” гр. Котел

1-ви Март

На 28.02.2019г. ученици от 3-ти, 4-ти и 5-ти клас от СУ „Г.С.Раковски – гр. Котел подариха мартенички на служителите от Домашен социален патронаж – Котел и Дневен център за стари хора – гр. Котел, където ще бяха раздадени на всички служители и възрастни хора от центровете за 1-ви Март.