Котел отбеляза с много игри, състезания и разноцветни балони Международния ден на детето – 1 юни

Международният ден  на детето тази година бе отпразнуван със специално внимание към най-малките жители на Котел.  Пъстроцветният празник в центъра на града донесе на малчуганите много  усмивки, игри и забавни преживявания, където точно в 10 часа започна веселбата.  Всяко дете, освен че имаше възможността да се включи в някое от интересните предизвикателства, получи  цветно балонче, блокче и флумастери  за рисуване и разбира се – торта .  Малчуганите се забавляваха с игрите на Държавен куклен театър – Сливен, състезанието „Европейска щафета“, детския художествен пленер на  тема: „През очите си видях празника“ и велосъстезание.

От празничната сцена кметът на община Котел – Коста Каранашев поздрави най-малките жители на общината като им пожела здраве, щастие и сбъдване на всички мечти! Градоначалникът посрещна с „Добре дошли“ спортистите от Детско-юношеските отбори на:  „Дунав“ – Русе, „Нефтохимик“ – Бургас, „Етър“ – Велико Търново и ОФК „Котел“ и благодари на председателя на Областния съвет на БФС – Сливен – Красимир Кръстев за съдействието в организацията на първия футболен турнир за деца в Котел. От своя страна Красимир Кръстев благодари на ръководството на община Котел за усилията по възраждането на спорта в общината и пожела на участниците в турнира да запечатат града в спомените си,  да създадат много нови приятелства и да се забавляват в празничния ден.

По време на празничното тържество състезателите в „Европейската щафета“ и велосъстезанието получиха своите награди. На първо място в щафетата стана отбора на ОУ „Н. Вапцаров“, с. Ябланово следвани от учениците на ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“, с. Кипилово и СУ „Георги Ст. Раковски“, гр. Котел, но всички 8 отбора, които взеха участие в щафетата получиха комплект топки и тениски в различен цвят. Малко по-късно на площада бяха наградени и участниците във велодвубоя. В I-ва възрастова група първо място зае Георги Георгиев, следван от Коста Янков и Иван Димчев. Първо място във II-ра възрастова група взе Благовест Златков, следван от Йордан Сивков и Ерол Сюлейманов. Победител в III-та възрастова група стана Сурай Сюлейманов, следван от Димитър Каранашев, а в IV-та възрастова група, призовото първо място отиде при Георги Янков, а второ и трето заеха – Берин Владимирова и Иван Иванов. Поощрителни награди за участие получиха малките дами Ивана и Габи, които по нищо не отстъпиха на момчетата в състезанието. Всички деца получиха спортни пособия за игра.

Празничната програма на община Котел  по повод  Деня на детето продължава на градския стадион. Там от 17.00 ще се състои първата среща между отборите на ФК „Етър“ (Велико Търново) и ФК „Нефтохими“ (Бургас). От 18.30 часа е втората среща, предвидена за днес. Тя е между отборите на ОФК „Котел“ и ФК „Дунав“ (Русе).

Утре програмата на турнира продължава от 9 часа със среща между отборите на ОФК „Котел“ и ФК „Етър“. В 10.30 ч. е срещата – „Нефкохимик“ – „Дунав“, а от 15.00 ч. и 16.00 ч. са срещите между отборите „Дунав“(Русе) – „Етър“ (Велико Търново) и „Нефтохимик“ (Бургас) и ОФК „Котел.

От 17.00 ч. ще се състои официалното награждаване на победителите и закриването на турнира.