Вътрешното отделение в Котел се сдоби с рентгенова апаратура

По настояване на досега действащия кмет на Община Котел – Коста Каранашев, на последното си редовно заседание Общински съвет – Котел взе решение да даде съгласие на управителя на „Медицински център Котел“ ЕООД, да учреди безвъзмездно право на ползване, в полза на Вътрешното отделение в Котел, върху дигитален графично скопичен рентгенов апарат.

Припомняме, че миналата година, точно на празника на града, по идея на Коста Каранашев и изпълнителния директор на МБАЛ „Д-р Иван Селимински“ д-р Васислав Петров, отделението по Вътрешни болести в Котел „отвори“ врати в сградата на „Общински медицински център“. Тогава отделението разполагаше с приемно-консултативен кабинет, 18 легла по пулмология и кардиология, собствен ехокардиограф и ЕКГ, но не и с рентгенов апарат.

Година по-късно, от дългоочакваната апаратура ще могат да се възползват всички жители на община Котел, на които досега им се налагаше да пътуват до други населени места за провеждане на образна диагностика.

Рентгенът в Котел ще заработи след извършване на всички необходими дейности, свързани с лицензирането му, както и издаването на всички разрешения за безопасно използване и работа, които са регламентирани в законите и поднормативните актове в България.