23 тона са събраните отпадъци в кампанията „Да изчистим България заедно“ в община Котел

Община Котел се включи и в десетото издание на националната кампанията на БТВ Медиа Груп – „Да изчистим България заедно“. Тя преминава под мотото: „Подай ръка на природата“ и вече 10 години напомня колко е важно да сме отговорни към заобикалящия ни свят.

В населените места от общината, участие в чистенето взеха близо 150 доброволци, сред които най-активни бяха представителите от Общината, учениците от 4 „А“ клас на ОУ „Кап. Петър Пармаков”, с. Градец и служителите в кметствата от котленско. Чистеха се улици, паркове, районите около водоемите и други достъпни замърсени места.

Служителите от общинска администрация Котел и тези от структурните ѝ ведомства почистваха детски площадки, районите около училищата, автогарата, парк „Изворите“ и други.

По данни постъпили в Община Котел до момента, събраните отпадъци в кампанията „Да изчистим България заедно“ са 23 тона за цялата община.

Сред най-често срещаните боклуци, на които доброволците се натъкнаха, бяха пластмасови, найлонови и стиропорени изделия, кенчета от безалкохолни и енергийни напитки, изхвърлени храни, памперси и счупени детски играчки. По ул. „Бърдучкова“ общинските служители попаднаха на две костенурки скрити сред уличните отпадъци.

Община Котел напомня на всички доброволци, които ще продължат да чистят в днешния ден, да поставят  пълните си чували до контейнерите за битови отпадъци, за да се извозват своевременно.