Ученици от училището в Градец изпратиха по своята директорка ръчно изработени сурвакнички за кмета на Котел и екипа му

Всяка година, в средата на месец декември, ОУ „Кап. Петър Пармаков“ в с. Градец организира конкурс за изработка на най-красива сурвакничка. Конкурсът се провежда под мотото ,,Здрава дряновица, здрава гърбина” и в него тази година участие са взели близо 180 ученици от начален етап и техните родители.

„Бяхме много приятно изненадани, когато видяхме по улиците на Градец да вървят деца, гордо носещи в ръце своите ръчно изработени сурвакнички. С всяка изминала година учениците ни и техните родители стават все по-креативни и затова сърдечно благодарим на всички семейства, които се включиха в нашата инициатива“, каза директорът на ОУ „Кап. Петър Пармаков“ Силвия Ненова. Директорката на училището посочи също, че децата лично са подбрали едни от най-красивите сурвакници, които тя да връчи на общинското ръководство в Котел. От името на своите възпитаници Силвия Ненова пожела на кмета на Община Котел и екипа му, много здраве и благоденствие през новата година.

След посещението си в Община Котел и в Общински съвет-Котел, представителите на ОУ „Кап. Петър Пармаков“ подариха сурвакнички и на ръководствата на РУ-МВР и РСПБЗН в Котел, Държавно горско стопанство- Котел и ДСП „Социално подпомагане“ в града.