Ето как премина седмицата посветена на Международния ден на жената в котленско

За поредна година, по идея на кмета на Община Котел Коста Каранашев, в котленско се проведоха празнични тържества по повод Деня на жената.

Много веселие и закачки гарнираха всяко едно от тържествата, които приключиха с тържество вчера в Котел. Участие в него взеха балет “Барби” при Военен клуб Сливен и народния певец Деян Митев. За доброто настроение на дамите се бяха погрижили и от фотостудио „Лазаров пикчърс“, които дариха рамка за весели снимки.

В словото си кмета поздрави отново всички дами и посочи няколко акцента, които ще бъдат приоритет за него през настоящата година. Сред тях той наблегна на новия водоизточник за град Котел, изграждането на летен възрожденски атракцион в местността „Дълга поляна“, откриването на туристически център, основни ремонти на улици в града и закупуването на три нови камиона за сметоизвозване.

Вечерта продължи с томбола и много забавни игри с награди, а дамите благодариха на кмета и екипа му за добрата организация на тържеството.

Събития през седмицата по повод седмицата на жената имаше и в селата Филаретово, Тича, Соколарци, Орлово, Ябланово, Малко село, Кипилово и Нейково.

От своя страна, децата от кръжок творческо обединение “Дарования” при Народно читалище „Съгласие-Напредък 1870” и Общинска библиотека „Петър Матеев” не пропуснаха да поздравят своите майки и всички жени от третата възраст, потребителки на услугата „Домашен социалния патронаж” и „Дневен център за стари хора“. В чест на седмицата, посветена на жената, децата изработиха 90 картички, които бяха раздадени с храната, която потребителките получават.