С нова стая за занимания по интереси се сдобиха учениците от ОУ ,,Кап. Петър Пармаков‘‘ в с. Градец

С прекрасна стая за занимания по интереси се сдобиха учениците от ОУ ,,Кап. Петър Пармаков‘‘ в с. Градец. Това стана факт, след като училището реализира проект ,,Уча се, играя и всичко зная‘‘, с ръководител Йордан Захариев, по Национална програма „Осигуряване на съвременна образователна среда“ модул Подкрепа на целодневното обучение на учениците“.

В тържествена обстановка началникът на РУО на МОН, гр. Сливен – Кристиана Добрева – Станкова и директорът на училището Силвия Ненова откриха стаята  в присъствието на представителите на Община Котел – зам.-кметът Шериф Куванджъ, председателят на Общински съвет – Котел Христина Чолакова и директорът на дирекция „Социални и хуманитарни дейности“ Десислава Пепелишева.

Всички останаха очаровани от създадения уют и възможности за развитие на творческите способности на децата, а самите деца очакваха с нетърпение първото занимание с техния учител.

Стаята е обзаведена с различна от традиционната класна стая мебелировка, която създава прекрасни условия за учениците от прогимназиален етап V клас за игри, забавления и творческа дейност в областта на изкуствата, науката, спорта, образователните и занимателни игри.

За тази цел са осигурени образователни игри, шахове, домино, дама, конструктори, пъзели; спортни пособия и уреди – джага, боулинг, дартс и др.; пособия за рисуване на картини с техниката „торцевание“, по номера и проектиране на котленски килими и др.; книги с приказки, стихове, разкази, романи, които са част от произведенията на българската и световна литература. В стаята ще се разучават още български хора, народни обичаи и други, за да могат децата да развиват сами себе си чрез редуване на образователни  и занимателни игри.

Тържеството завърши с кратка програма от учениците, с които те поздравиха гостите и благодариха за новата им придобивка.

ОУ ,,Кап. Петър Пармаков“ е най-голямото по брой ученици основно училище в община Котел. Учащите деца в него са 100 % от ромски произход. През учебната 2021-2022 г., в училището се обучават 377 ученици.