Съборът на село Жеравна очаква своите гости този уикенд. Седмица по-късно е този на село Пъдарево

Празникът на село Жеравна, който ежегодно се организира от Община Котел и кметство Жеравна ще се проведе на 11 май /събота/. Той е в чест на храмовия празник на местната църква „Свети Николай Летни“, който по принцип е днес.

Началото на съботната програма е от 10.30 часа в местността „Добромерица“. Там ще се проведе футболен мач между младежи и ветерани. От 12.30 часа на две места –  асфалтов площад в Жеравна и в местността „Добромерица“ ще се раздава курбан за здраве. От 13.00 часа отново в местността „Добромерица“, организаторите са подготвили музикално-забавна програма, гарнирана с много хорá сред природата, с участието на оркестър „Преслав“.

На 18 май /събота/ от 10.00 часа на стадиона в село Пъдарево ще се проведе традиционния празник „Пролетни игри и обичаи“. В програмата участие ще вземат ученици от Националното училище за фолклорни изкуства „Филип Кутев“, гр. Котел, самодеен младежки танцов състав “Луди Млади“ при народно читалище „Пробуда – 1931г.“ с. Чубра, певческа група „Мокренки“ при народно читалище „Просвета – 1919“, с. Мокрен и кукерски състав при народно читалище „Пробуда – 1940“, с. Калипетрово. Село Пъдарево ще се представи с кукерския си състав и програма, специално подготвена за празника от децата от местната детска градина „Вела Пеева“. Събитието се организира от Община Котел и кметство Пъдарево.