Първите дарения от котленско ще отпътуват към пострадалите от земетресението в Турция и Сирия във вторник, благодарение на БЧК

„За пореден път доказвате, уважаеми съграждани, че сте хора с големи сърца, способни да се обединят около една хуманна кауза –  подкрепа на хората в нужда! Благодаря и на вас, скъпи деца, които подавате ръка на своите връстници, в тази тежка ситуация!“, така кметът на Община Котел Коста Каранашев изказа сърдечна благодарност към жителите на община Котел за тяхната съпричастност и дарителски жест.

„Бих искал да ви съобщя, че кампанията за набиране на материални средства в помощ на пострадалите от земетресението в Турция и Сирия, в община Котел продължава! Първата доставка със събрани до момента дарения ще отпътуват към нуждаещите се във вторник – 14 февруари, благодарение на нашите партньори от Българския Червен кръст“, съобщи още градоначалникът.

Както ви съобщихме вчера Община Котел разкри пункт в град Котел и във всяко населено място от общината за по-обемисти дарения като: палатки, походни легла и одеяла. Пунктът в града се намира в сградата на Дневен център за стари хора, на адрес: гр. Котел, ул. “Проф. Павлов” № 8 и ще приема дарения всеки делничен ден от 8:00 до 17:00 часа. Нови или неизползвани дарения ще се приемат и във всички кметствата по населени места, където има и поставени дарителски кутии за парични средства.

Пари за пострадалите може да преведете също и по набирателна сметка в лева:

IBAN: BG55SOMB91303315510001

Основание: За пострадалите от земетресението в Турция и Сирия

Както и в кампанията на Българския Червен кръст. Банкова сметка в лева:

IBAN: BG64UNCR76301078660913

За пострадалите от земетресението в Турция и Сирия

Желаещите могат да подкрепят кампанията и с SMS на кратък номер 1466 към всички мобилни оператори.

Хиляди хора се нуждаят от нашата помощ. Нека им покажем, че сме съпричастни към тяхната болка!

Координатор на кампанията за община Котел:

Sherif Kuvandzha