Кметът на Котел поздрави полицаите по случай професионалния им празник

Уважаеми полицейски служители,

От името на Общинска администрация Котел и лично от мое име най-сърдечно Ви поздравявам по случай вашия професионален празник, който се чества навръх Архангеловден!

Позволете ми към благодарностите за успешната съвместна работа, за доброто партньорство по време на мащабните културни събития в Котел да припомня думите от църковното становище, с което Българската Православна църква определя в далечната 1924 г. светеца за патрон на полицията: „Всички ангели, които са отредени да се борят за мира и правдата, за реда и справедливостта, се намират под началството на великия Архистратиг Михаил. Този празник, който олицетворява и на небето ред, власт и дисциплина и царуване на истината, правдата и любовта, много подхожда за патронен празник на полицията, която има за цел да се грижи за реда, спокойствието, сигурността и спазване на законите в страната, чрез които се гарантират живота, имота и свободата на гражданите”.

С гордост мога да заявя, че в РУ-Котел работят служители, които притежават  силна воля и компетентност да пазят ненакърнени духа и идеята за справедливост, законност и гражданско достойнство, способни да вземат бързи и адекватни решения в сложни ситуации.

Уважаеми полицаи,

Желая Ви здраве, сили и увереност, а на вашите близки- търпение и подкрепа. Благодаря Ви за амбицията и енергията да служите вярно на града и общината ни.

Честит празник!

 

КОСТА КАРАНАШЕВ,

Кмет на Община Котел