Кметът на Котел Коста Каранашев: „Голяма победа!!! Парите по сметката на Специализираната болница за рехабилитация в Котел са преведени!“

Средствата по сметката на Специализираната болница за рехабилитация в Котел са вече преведени! Служителите ще получат своите не взети заплати от 2021 г. насам!, това съобщи в личната си фейсбук страница кметът на Котел – Коста Каранашев.

Градоначалникът посочва, че това е най-голямата морална битка, която някога му се е налагала да води като кмет на балканската община до този момент. Ето и пълния текст на изявлението на Коста Каранашев:

„Най-голямата морална битка, която някога ми се е налагало да водя в качеството ми на кмет на Община Котел, е битката за спасяването на Специализираната болница за рехабилитация в града. През всички тези години съм се сблъсквал с множество казуси за решаване, но този се превърна в голяма, голяма битка, касаеща препитанието на множество тясно специализирани здравни служители и рехабилитатори, както и облекчение за множество пациенти от България, лекуващи се в Котел.

Искам да изкажа своята благодарност към бившите министри на здравеопазването – проф. Асен Меджидиев и д-р Христо Хинков, за съпричастността и на управителя на Специализираната болница за рехабилитация – д-р Григор Малев, за положените усилия.

Специални благодарности отправям към проф. д-р Костадин Ангелов, на който дължим заслугата за превеждането на парите по сметката на болницата. На журналиста Дани Атанасова, която прегърна казуса като своя лична кауза и на всички жители на община Котел, които се обединиха и сплотиха в желанието си да имат работещо специализирано здравно заведение на разположение.

Един от малкото случай, в който държавата е „спасявала“ българска болница, е този на Специализираната болница за рехабилитация в Котел. Ето, че не само на Коледа се случват чудеса, но и в навечерието на Великден! От сърце благодаря на всички за положените усилия още веднъж!“