Остава по-малко от седмица до началото на мотосъбора в м. „Сайганица“

Разнообразна музика, студени напитки и прясно изпечено агнешко очакват всички гости на Шестото издание на мотосъбора в местността „Сайганица“. Събитието, което се очаква да бъде посетено от близо 4000 души, ще се проведе в дните от 21 до 24 юли 2022 г. Съборът се организира от мотоклуб MСC Swallow 33, с подкрепата на Община Котел.

За настроението на присъстващите тази година ще се погрижат Васко Кръпката и „Подуене блус бенд“, талантливите изпълнители от Дует „Перфект“, оркестърът за народна музика „Варненци“, бандата „Raising Hell“ и техните зашеметяващи кавъри на Iron Maiden, момичетата от „Second to None“ и други.

Освен музикална програма, организаторите са предвидили и множество други занимания, някои от които са: нестинарски танци, стънт шоу и разходка до Кипиловското кале. Също така всеки ще може да се включи в множество забавни игри, чиято цел е да покажат кои са най-силните, най-смелите и най-веселите сред гостите.

Тази година организаторите на мото-събора са предвидели и куп забавления за най-малките. Децата ще могат да лудуват на воля заедно с връстниците си в специално обособен детски кът с аниматор. За малчуганите са предвидени игри, в които те ще могат да печелят специални награди.

Символът на гр. Котел – Георги Раковски и тази година ще бъде традиционно почетен със съботно мото-шествие под надслов: „В чест на Георги Ст. Раковски“. То ще завърши пред бюст-паметника на българския герой на площад „Възраждане“, където в 12:00 часа ще бъдат поднесени цветя.