Нови коренчета виоли ще красят Котел за празника на града

В навечерието на 1 ноември, ОП „Озеленяване“ извърши обновяване на цветните композиции в централната част на града по повод празника му.

Нови есенно-зимни стръка виоли /теменужки/, ще внесат цвят на пл. „Възраждане“ пред паметника на Георги Раковски и по пешеходната зона, като засаждането им ще продължи и в понеделник.

„През изминалата седмица започна есенното зацветяване във всички зони за отдих и по централните улици на Котел. Посадъчния материал, който надхвърля 10 000 луковици, от видовете лалета, нарциси и зюмбюли, е закупен от нас и вече е засаден в предварително подготвените цветни лехи в града.“, съобщи Галина Колева, директор на предприятието.

Есенното зацветяване обхваща цветните лехи на стилизирания надпис „КОТЕЛ“, цветарниците до Пантеона на Георги Раковски, градинките по улиците: „Изворска“, „Луда Камчия“, „Проф. Павлов“, както и тези до кръстовището на ул. „Васил Левски“ с ул. „Капитан Вълков“. Луковици на цветя са засадени още в градината до Стойкова чешма и в зелените площи до „Младежки дом“.

От ръководство на ОП „Озеленяване“ отправят апел към гражданите да пазят градско озеленяване и своевременно да подадат сигнал до компетентните органи, ако забележат недобросъвестни лица, съсипващи усилията за подобряване и озеленяване на градската среда.