В Котел започва организацията на Коледен базар

площада с коледна украса

Декемврийските дни са едни от най-вълнуващите дни през годината. Улиците и къщите, осветени с ярки светлини и грейналата Коледна елха създават усещане за уют и доброта. Традиционно вече в началото на месец декември Община Котел осигурява възможност на занаятчии и търговци да представят своите изделия и произведения на изкуството по време на Коледен базар. Той ще бъде разположен на пл. „Възраждане“ и ще може да се посети в периода от 7 до 31 декември 2022 г.

Участие в базара могат да вземат търговци, които извършват търговия с хранителни изделия и напитки, занаятчии, представящи собствено производство и търговци на стоки с подаръчен характер – коледни сувенири, коледна украса, коледни играчки и др. артикули, съответстващи на коледно-новогодишната тематика на базара.

Търговската дейност ще се осъществява в пет дървени къщички. Условията за ползването им е наемателите да заплатят единствено разходите за електроенергия. Издаването на разрешителни ще се случва съгласно Наредбата за реда и условията за провеждане на търговска дейност на територията на Община Котел. Заявленията за ползване на къщичките могат да бъдат получени от отдел „Общинска собственост“ в сградата на Община Котел.

коледни къщички дървени на площада