ОУ ,,Кап. Петър Пармаков‘‘ в с. Градец с нова библиотека в навечерието на 24 май – Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост

В навечерието на 24 май- Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност в ОУ ,,Кап. Петър Пармаков‘‘, с. Градец, беше открита училищна библиотека, която е дарение от фондация ,,Отворено сърце‘‘.

Целта на дарението е децата да осъзнаят, колко ценни са книгите, както и да имат къде да прекарват свободното си време, когато училището е отворено.

„Няма по-ценен подарък от това дарение, което направи фондацията за нашите деца. Чрез него, те ще осъзнаят, че книгите ще им бъдат най-добър приятел в живота. Те няма да ги изоставят в труден момент, ще им предложат топла страничка, върху която да поплачат. Ще им бъдат  развлечение, с което да пътуват и да видят много страни. Книгата ще е тяхното знание, което ще остане трайно завинаги, защото тя е като човек, с когото никога не може да се скучае“, каза директорът на ОУ ,,Кап. Петър Пармаков‘‘ Силвия Ненова по време на откриването на библиотеката.

По думите на педагога, тя и екипът ѝ ежедневно напомнят на децата, че трябва да обичат книгата, като живо същество, не само днес, защото има празник, а всеки ден, без значение дали я вземат от книжарница или библиотека, теглят я от интернет или им е подарък от приятел – „Книгата, във всичките ѝ форми и лица, ще им отвърне с по-хубави подаръци в бъдеще!‘‘

Децата от училището в Градец, в знак на благодарност към дарителите, изнесоха богата музикална програма и показаха, че са добри певци и танцьори. От своя страна, дарителите споделиха, че са изключително щастливи и се радват, че книгите им попадат в ръцете на много добър стопанин, в лицето на учениците.