Грейна коледната елха на Котел

Наближаването на Коледа и посрещането на Нова година са едни от най-очакваните моменти в годината. Традиционната Коледна премяна грейна на площада в гр. Котел и вече допринася още повече за празничното настроение на жителите и гостите на града.

В духа на празниците и при спазване на всички противоепидемични мерки, тази вечер заблестя и градската Коледната елха, а с нея и цялата празнична украса. Събитието, което ни напомня, че Коледа е близо, събра на пл. „Възраждане“ малки и големи пред сградата на Община Котел, които заедно с кмета Коста Каранашев отброиха последните секунди до запалването на празничните светлини.

 „С тази инициатива даваме началото на нашите коледни празници, но големият ни празник – „Коледа с приятели“, ще бъде на 22 декември от 17 часа. Ще се радвам да се видим отново тук на площада и да посрещнем Дядо Коледа и Снежанка, които ще раздадат подаръци на 730 децата от цялата община”, сподели кметът на общината Коста Каранашев.

В програмата на вечерта със свои изпълнения се включиха танцов състав „Изворче“, поп-джаз състава „Пеещи звънчета“, фолклорна група „Празници“, детска вокална група „Цветна дъга“ и юношески театрален състав „Арлекино“ към Център за подготовка и личностно развитие- Котел. Към музикално-танцовата програма беше подредена и изложба на деца от кръжоците по изобразително изкуство и килимарство към ЦПЛР – Котел.