Кметът на Котел Коста Каранашев посрещна премиера Бойко Борисов и министър Десислава Танева в Ябланово

Коста КаранашевНа 8 май в село Ябланово се проведе традиционният събор “Герлово пее и танцува”. Гости на празника бяха министър – председателят Бойко Борисов и министъра на земеделието и храните Десислава Танева. Кметът на Котел Коста Каранашев приветства всички гости с добре дошли и пожела на всички весело и приятно прекарване на празника. Кметът увери гостите и присъстващите, че могат да разчитат както на него така и на министъра на земеделието и храните Десислава Танева, премиера Бойко Борисов и цялото политическо ръководство на ГЕРБ”.

Коста Каранашев и Бойко БорисовПо време на събора Бойко Борисов, заяви че през юли от Министерски съвет ще бъдат отпуснати 1,5-2 млн. лева от бюджета за реализиране на инфраструктурни проекти в селото. Изключително ми е приятно, че чрез тези средства ще можем да спомогнем за възстановяване на пътищата в населените места.

Борисов коментира, че от 11 села в района на Котел, управлявани от ДПС, 8 в момента имат кметове на ГЕРБ. Премиерът обеща на кметовете на Ябланово и Филаретово да имат нов път най-късно за първия учебен ден на 15 септември. “България не е само жълтите павета, където 15-20 души мислят, че светът се върти около тях, а и тук. Тези хора искат да живеят нормално, а доскоро нямаха дори чешми”, заяви Бойко Борисов.