Дядо Коледа зарадва децата на Котел

В навечерието на Коледните и Новогодишни празници близо 700 деца от община Котел получиха своите подаръци от Дядо Коледа по време на тържеството „Коледа с приятели“, организирано от община Котел. Специални гости на вечерното събитие бяха Ути Бъчваров, кукерската група от гр. Ямбол и рок група „Крос“.

Белобрадият старец зарадва малчуганите до 4-ти клас от цялата община с безплатни лакомства и изненади, като им пожела да бъдат здрави и добри през Новата година.

„Времето и тази година е студено, но искам всички да се насладите на празничната програма, която сме подготвили за вас. Когато Дядо Коледа пристигне при нас, всички вие, мили деца, ще получите подаръци“, каза кметът Коста Каранашев и пожела на всички весело изкарване на празниците.

Празненството продължи със светлинно и огнено шоу, представено от актьорите на Спортен клуб за огнени изкуства „Дивинитас“ и надяждане с котленски „къдряви тиганици“.

За доброто настроение на децата и техните родители се погрижиха актьорите от Държавен куклен театър – Сливен, Ути Бъчваров, Коледарската група на гр. Котел, кукерската група на гр. Ямбол и рок група „Крос“.

Община Котел и тази година беше осигурила за всички свои граждани и гости безплатни лакомства за малките, липов чай, сладки, банички, топло вино с аромат на канела и портокалови кори и вкусно телешко варено.

Вечерта завърши с празнична заря и много музика.